Huawei predstavio smartphone Nova 4 s kamerom od 48 megapiksela

Huawei predstavio smartphone Nova 4 s kamerom od 48 megapiksela

Kompanija Huawei zvanično je predstavila svoj novi smartphone nakon četiri sedmice objavljivanja teasera.Radi se o smartphoneu nazvanom Nova 4 koji najviše pažnje privlači po rupičastom izrezu na ekranu u koji je smještena selfie kamera od 25 megapiksela. Ovaj dizajn je očigledno zamjena za dosadašnji zub na ekranu.

Samsung je na neki način preduhitrio Huawei prestavivši slično rješenje na smartphoneu Galaxy A8s prošle sedmice, no Huaweijev smartphone ima manju rupicu na ekranu.

Prošle sedmice je Huaweijev brend Honor najavio smartphone View 20 koji ima mnogo toga zajedničkog sa smartphoneom Nova 4. Osim iste rupice na ekranu, oba uređaja imaju stražnju kameru od 48 megapiksela. Ova kamera je jedna od tri u slučaju Huaweijevog smartphonea Nova 4, no Honor još uvijek nije pokazao stražnji dio svog uređaja View 20. 

Ta razliku od Viewa 10, Nova 4 ima procesor Kirin 970 koji se nalazi i u smartphoneima View 10 i Huawei P20 Pro, dok će Honorov novi smartphone koristiti novij procesor Kirin 980.

Što se tiče ostalih specifikacija mobitela Nova 4, dobio je 6,4-inčni ekran rezolucije 2.319×1.080 piksela, 8 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, senzor za otisak prsta na stražnjoj strani, 18W brzo punjenje pomoću USB-C kabla te bateriju od 3.700 mAh.

Nova 4 će koštati oko 490 dolara, ali će se pojaviti i jeftiniji model koji će umjesto kamere od 48 megapiksela imati kameru od 20 megapiksela. Taj model će koštati 450 dolara. Nakon što stigne na tržište u Kini, smartphone se očekuje i na indijskom te evropskom tržištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *